Завдяки державним інвестиціям захищено від підтоплення населені пункти та сільськогосподарські угіддя, які розташовані у долині річки Велика Білозерка

опубліковано 02.01.2019 15:53

За державні кошти реконструйовано Білозірську насосну станцію, яка захищає від затоплення марганцеві родовища, населені пункти, підприємства та сільськогосподарські угіддя, розташовані у долині річки Велика Білозерка.
Ця насосна станція забезпечує перекачування стоку р. Велика Білозерка з Білозірського лиману в Каховське водосховище. Зокрема, у межах реконстукції замінено технологічне обладнання, оновлено систему автоматизації, проведено реконструкцію фундаменту самої будівлі насосної станції, оновлено обладнання підстанції, реконструйовано 9 км високовольтної лінії, виконані інші заходи для подальшої надійної роботи станції.
Роботи з реконструкції проводилися Держводагентством протягом 2016 - 2018 років і на сьогодні виконані у повному обсязі.
У цілому на виконання цих робіт з державного бюджету було виділено понад 33 млн. гривень.
Зазначена реконструкція здійснювалися у межах реалізації державного інвестиційного проекту “Реконструкція гідротехнічних споруд захисних масивів дніпровських водосховищ” із залученням державних капітальних вкладень.
Детальніше:
На території Запорізької області, під час спорудження Каховського водосховища, був побудований комплекс захисних споруд, який гарантує захист від підтоплення територій розташованих у долині річки Велика Білозерка. Білозірська насосна станція є невід'ємною складовою даного захисного комплексу.