Відбулося урочисте відкриття XXI Міжнародного форуму «AQUA UKRAINE-2024»

опубліковано 15.10.2024 18:39

Заступник Голови Держводагентства Ігор Гопчак взяв участь в офіційному відкриття XXI Міжнародного форуму «AQUA UKRAINE-2024».
 
У вітальному слові він зазначив, що фахівці водогосподарської галузі докладають максимум зусиль задля забезпечення доступу населення до відновлюваних, безпечних та економічно доступних джерел води на територіях, що зазнали впливу воєнних дій.
 
За його словами, цьогоріч виставковий стенд Держводагентства присвячений підвищенню стійкості водозабезпечення територій, які постраждали внаслідок війни.
У рамках заходу також представлена Лабораторія моніторингу вод Північного регіону Міжрегіонального офісу захисних масивів дніпровських водосховищ, яка акредитована за стандартом ISO/IEC 17025.

Фахівці лабораторії демонструють відвідувачам виставки функціональні можливості портативних лабораторних приладів та проводять аналіз проб води з річкових басейнів України.
 
Зокрема, забезпечено визначення таких фізико-хімічних показників: хімічне споживання кисню (ХСК), вміст розчиненого кисню, мінералізація, електропровідність, рН води.

У межах виставки Держводагентство також провело панельну дискусію «Водна політика: сталі рішення доя водозабезпечення та євроінтеграційні процеси».