Підписано Протокол засідання Українсько-Польської комісії у справах прикордонних вод

опубліковано 20.09.2018 12:50

20 вересня 2018 року, під час другого дня засідання Українсько-Польської комісії у справах прикордонних вод, тривало подальше активне обговорення Уповноваженими Урядів України та Республіки Польща питань спільної діяльності наших країн на транскордонних водотоках.
Зокрема, українські та польські колеги обговорювали результати досягнутих домовленостей напередодні. А саме, низки питань, які потребують вирішення на рівні заступників Уповноважених, таких як розробка нового проекту Статуту Комісії, розгляд питань щодо створення міжнародної тристоронньої українсько-польсько-білоруської комісії Західного Бугу. Разом з тим, було погоджено започаткування проведення зустрічей заступників Уповноважених, що не відбувались раніше.
Крім того, очільником української делегації Іриною Овчаренко зазначено: «Найближчим часом Україна розпочне розробку Плану управління річковим басейном Західного Бугу. Відповідно є нагальна необхідність узгодження інформації трьох країн - України, Польщі та Білорусі, щодо конкретизації місця впадіння Західного Бугу.» У свою чергу, Польська Сторона запевнила українських колег, що офіційна інформація із зазначеного питання Українській Стороні буде надана незабаром.
Разом з тим, під час засідання учасників було поінформовано про реалізацію двох проектів, які провадяться для забезпечення ефективної очистки стічних вод міста Львова.
Результатом інтенсивної роботи української та польської делегацій стало підписання Іриною Овчаренко та Анною Москвою, як Уповноваженими з виконання Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Польща про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах, Протоколу ХVIІ засідання Українсько-Польської комісії у справах прикордонних вод.
Сторони відзначили, що засідання проходило в дусі конструктивного діалогу та узгодженості прийняття рішень щодо подальшої співпраці. Також, Сторонами висловлено впевненість в тому, що вони докладуть максимум зусиль для виконання рішень протоколу. Нові погоджені процедури роботи Комісії забезпечать більш активне співробітництво між країнами та спільне управління прикордонними водами.