Останній пазл зайняв своє місце на карті басейнових рад

опубліковано 21.12.2018 21:38

Так, сьогодні в басейні Південного Бугу створено басейнову раду. Установчі збори з формування басейнової ради Південного Бугу відбулись в м. Вінниця.
Тепер басейнова рада Південного Бугу матиме можливість узгоджувати шляхи вирішення  екологічних проблем всього басейну річки.
До басейнової ради увійшло 49 представників із різних галузей: водокористувачі, представники науки та освіти, громадських організацій, що здійснюють свою діяльність у межах басейну Південного Бугу, посадові особи центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування з семи областей України - Хмельницької, Вінницької, Черкаської, Київської, Кіровоградської, Одеської та Миколаївської.
Головою басейнової ради обрано Віталія Мокіна – завідувача кафедри системного аналізу, комп’ютерного моніторингу та інженерної графіки, доктора технічних наук, професора Вінницького національного технічного університету, радника Голови Держводагентства.
Заступником голови басейнової ради став Андрій Магера –  начальник Басейнового управління водних ресурсів річки Південний Буг.
Також обрано персональний склад та секретаріат ради.
Начальник відділу водних відносин департаменту водного менеджменту Держводагентства Ірина Войтюк звернулась до членів басейнової ради Південного Бугу з пропозицією активно долучитись до процесу формування та реалізації заходів у межах басейну, які спрямовані на досягнення «доброго» стану водних ресурсів.
Віталій Мокін, як новообраний голова басейнової ради Південного Бугу, який представляє науковців, наголосив, що басейнова рада, як консультативно-дорадчий орган, має сприяти впровадженню інтегрованих підходів в управлінні водними ресурсами басейну Південного Бугу, та напрацьовувати шляхи вирішення екологічних проблем у межах річкового басейну.
Новоорані члени басейнової ради вирішили проводити свої засідання двічі на рік.  Наступне засідання запланували провести у першому півріччі 2019 року.
На завершення заходу, члени басейнової ради побажали один одному продуктивної праці та нових прогресивних шляхів розв'язання водогосподарських і екологічних проблем басейну.