Громадська рада при Держводагентстві провела чергове засідання

опубліковано 22.12.2021 13:46

Сьогодні, 22 грудня, відбулося друге засідання новоствореної громадської ради при Державному агентстві водних ресурсів України під головуванням Ігоря Брагінця.
 
У фокусі обговорення – результати виконання дослідницького моніторингу поверхневих вод річки Інгулець, внесення змін до Положення про громадську раду при Держводагентстві та інші питання водогосподарської галузі, що турбують громадськість.
 
Насамперед з вступним словом до членів громадської ради звернувся в. о. Голови Агентства Олексій Кузьменков. Він коротко підбив підсумки року, що минає, зокрема зазначив, що 2021 рік був доволі непростим для відомства. Окрім того, в. о. Голови акцентував на важливих для галузі нормативно-правових актах, що зараз проходять процес міжвідомчого узгодження та обговорення з усіма заінтересованими сторонами, а також вкотре наголосив на відкритості Агентства до діалогу з громадськістю. Наостанок О. Кузьменков побажав учасникам засідання плідної роботи та привітав з прийдешніми новорічно-різдвяними святами.
 
У свою чергу, відповідно до порядку денного, Марія Шпанчик, начальниця відділу моніторингу поверхневих вод та меліорованих земель, представила членам громадської ради результати дослідницького моніторингу поверхневих вод річки Інгулець.
 
За її словами, основна проблема річки Інгулець полягає у сольовому забрудненні та високій жорсткості води. Понаднормативні значення по вмісту хлоридів, сульфатів та сухого залишку було зафіксовано у пунктах моніторингу, розташованих нижче Карачунівського водосховища з червня по грудень 2021 року. Дослідницький моніторинг р. Інгулець здійснюватиметься і в наступному році.
 
Результати проведених досліджень, у тому числі в місячному розрізі, будуть оприлюднені додатково на офіційному сайті Держводагентства.
 
Наступним питанням порядку денного було внесення змін до Положення про громадську раду при Держводагентстві з приводу проведення засідань громадської ради в режимі онлайн. Сергій Юрчик, член громадської ради, висловив і обґрунтував пропозицію внести відповідні зміни у Положення про громадську раду при Держводагентстві щодо формату проведення у зв’язку з пандемією  коронавірусу COVID-19 та відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами). 
 
Насамкінець учасники засідання обговорили і прийняли за основу пропозиції до плану роботи громадської ради на 2022 рік й запланували провести наступне засідання наприкінці січня наступного року.
 
На завершення засідання голова громадської ради Ігор Брагінець привітав колег з прийдешніми святами та побажав усім міцного здоров’я та продуктивної роботи у 2022 році.