Дозвіл на спецводу стає «Е» – водокористувач дистанційно його отрима«Е»

опубліковано 07.08.2018 15:10

Тепер отримати дозвіл буде набагато простіше та швидше. Для цього водокористувачу не потрібно навіть виходити з дому чи офісу, достатньо лише підключення до мережі Інтернет.
До кінця року Держводагентство запровадить дистанційну форму видачі дозволу на спеціальне водокористування.
Така форма – прозора, зручна, спрощує життя бізнесу та громадськості.
Адже за допомогою послуги «е-дозвіл» можна буде самостійно, не витрачаючи зайвого часу отримати або анулювати дозвіл на спеціальне водокористування, економлячи при цьому нерви, зусилля та фінансові ресурси.
До того ж, кожен громадський активіст зможе перевірити чи є дозвіл у будь-якого водокористувача.
Основною метою запровадження «е-дозволу» є:
1. Зменшення корупційних ризиків та недопущення будь-яких зловживань при наданні адміністративної послуги шляхом публічності та прозорості усіх її етапів.
2. Спрощення для суб’єктів господарювання процедури надання адміністративної послуги (можливість он-лайн подачі заяви та інших документів, а також відстеження етапів надання адміністративної послуги у особистому електронному кабінеті).
3. Скорочення на третину терміну видачі дозволу (із 30 до 20 днів).
4. Створення відкритого реєстру  виданих та анульованих дозволів на спеціальне водокористування.
5. Інтеграція з державним водним кадастром за розділом «Поверхневі водні об’єкти» (геопорталом Держводагентства «Водні ресурси»).
6. Інтеграція з Порталом інформаційних систем, через які надаються послуги в електронному вигляді та ведеться їх облік, а також он-лайн взаємодія з іншими органами виконавчої влади.
Тестова версія інформаційної системи, де можна буде он-лайн, без черг у ЦНАПах, подати заяву та отримати або анулювати дозвіл на спеціальне водокористування, має з’явитися наприкінці 2018 року.