Протокол засідання громадської ради при Державному агентстві водних ресурсів України від 28.10.2015 № 2

опубліковано 11.09.2016 16:03

ГРОМАДСЬКА РАДА
ПРИ ДЕРЖАВНОМУ АГЕНТСТВІ ВОДНИХ РЕСУРСІВ УКРАЇНИ
 
 
ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ
 
 
28 жовтня 2015 року                                                                                      № 2
м. Київ
 
Головував: голова громадської ради А.Неліпа.
 
Присутні: члени громадської ради при Держводагентстві: О.Гаруцо, К.Лисенко,  В.Іващенко, В.Мельничук, М.Ромащенко, О.Середа, О.Сидоренко, В.Ходченко, Г.Цвєткова, А.Шевченко, А.Шостак;
запрошені особи: П.Бабій – начальник БУВР р. Рось, від Держводагентства: О.Лисюк, В.Розгон, В.Ковтуненко, С.Васильєв, В.Бабчук, К.Сєнін, В.Марушевський, О.Жила, С.Малютенко, Т.Семенюк, Є.Сімкова.
У засіданні громадської ради взяла участь виконувач обов’язків  Голови Держводагентства І.Овчаренко.
 
Усього: 25 осіб.
 
Порядок денний засідання:
1. Про проект Положення про громадську раду при Держводагентстві.
2. Про робочі групи громадської ради при Держводагентстві.
3. Про гідрологічну ситуацію на водних об’єктах України та ускладнення функціонування водогосподарського комплексу в умовах маловоддя 2015 року.
4. Про забезпечення потреб населення та галузей економіки водними ресурсами в басейні річки Рось в умовах низької водності в літньо-осінню межень 2015 року.
5. Щодо проведення поливної кампанії 2015 року.
6. Різне.
 
1. Про проект Положення про громадську раду при Держводагентстві.
 
СЛУХАЛИ: А.Неліпу – голову громадської ради при Держводагентстві
 
ВИСТУПИЛИ: М.Ромащенко, В.Мельничук, І.Овчаренко, Г.Цвєткова, В.Ходченко
 
ВИРІШИЛИ:
1. Секретарю громадської ради при Держводагентстві В.Ковтуненко:
- доопрацювати проект положення про громадську раду з урахуванням зауважень та пропозицій членів громадської ради, інших присутніх на засіданні та подати його на затвердження до Держводагентства;
- забезпечити розміщення на офіційному веб-сайті Держводагентства положення про громадську раду після його затвердження.
 
2. Про робочі групи громадської ради при Держводагентстві.
 
СЛУХАЛИ: А.Неліпу – голову громадської ради при Держводагентстві
 
ВИСТУПИЛИ: І.Овчаренко, О.Лисюк, О.Сидоренко, А.Неліпа, В.Ковтуненко
 
ВИРІШИЛИ:
1. Створити у складі громадської ради при Держводагентстві три робочі групи за напрямками діяльності:
- з водної політики;
- з питань управління поверхневими водними ресурсами;
 - з питань водогосподарсько-меліоративного комплексу.
Зазначити при цьому, що у членів громадської ради при Держводагентстві є можливість бути членом кількох робочих груп одночасно.
2. Членам громадської ради протягом тижня:
-  визначитися стосовно пропозицій до планів роботи робочих груп;
- подати свої заявки до участі у діяльності робочих груп секретареві громадської ради при Держводагентстві В.Ковтуненко.
3. Секретареві громадської ради при Держводагентстві В.Ковтуненко сформувати плани роботи робочих груп громадської ради за поданими пропозиціями та включити питання щодо розгляду зазначених планів до порядку денного засідання громадської ради, яке відбудеться у листопаді цього року.
 
3. Про гідрологічну ситуацію на водних об’єктах України та ускладнення функціонування водогосподарського комплексу в умовах маловоддя 2015 року.
 
СЛУХАЛИ: О.Лисюк – начальника управління водних ресурсів та координації діяльності територіальних органів Держводагентства
 
ВИСТУПИЛИ: В.Мельничук, Г.Цвєткова, М.Ромащенко, В.Іващенко
 
ВИРІШИЛИ:
1. Секретареві громадської ради при Держводагентстві В.Ковтуненко оприлюднити інформацію щодо гідрологічної ситуації на водних об’єктах України та ускладнення функціонування водогосподарського комплексу в умовах маловоддя 2015 року на офіційному веб-сайті Держводагентства.
2. Членам громадської ради опрацювати під час роботи робочих груп питання стосовно боротьби з посухами, розглянути можливість висвітлення цього питання на ХІІІ Міжнародному водному форумі «AQUA-UKRAINE-2015»
 
4. Про забезпечення потреб населення та галузей економіки водними ресурсами в басейні річки Рось в умовах низької водності в літньо-осінню межень 2015 року
 
СЛУХАЛИ: П.Бабія – начальника Басейнового управління водних ресурсів річки Рось
 
ВИСТУПИЛИ: А.Неліпа, В.Мельничук, А.Шевченко, Г.Цвєткова, В.Ходченко
 
ВИРІШИЛИ:
1. Взяти до уваги інформацію та підтримати заходи Басейнового управління водних ресурсів річки Рось щодо забезпечення потреб населення та галузей економіки водними ресурсами в умовах низької водності в літньо-осінню межень 2015 року.
2. Начальнику Басейнового управління водних ресурсів річки Рось П.Бабію рекомендувати і у подальшому інформувати громадську раду стосовно питань, які порушені у доповіді.
3. Членам громадської ради забезпечити безпосереднє залучення до роботи водогосподарських організацій з метою сприяння вирішенню аналогічних проблемних питань на місцях, а також їх уникнення у подальшому.
 
5. Щодо проведення поливної кампанії 2015 року
 
СЛУХАЛИ: В.Розгона – начальника управління експлуатації водогосподарських систем, енергозбереження та механізації Держводагентства
 
ВИСТУПИЛИ: А.Неліпа, М.Ромащенко, О.Середа
 
ВИРІШИЛИ:
1. Взяти до уваги інформацію щодо проведення поливної кампанії 2015 року та підтримати заходи, які здійснюються Держводагентством.
2. Секретареві громадської ради при Держводагентстві В.Ковтуненко:
- оприлюднити інформацію щодо проведення поливної кампанії 2015 року на офіційному веб-сайті Держводагентства;
- надати голові громадської ради при Держводагентстві А.Неліпі проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання меліорованих земель та меліоративних систем».
 
6. Різне
 
СЛУХАЛИ: В.Мельничука – заступника голови громадської ради при Держводагентстві
 
ВИСТУПИЛИ: А.Неліпа, Г.Цвєткова, В.Ковтуненко
 
ВИРІШИЛИ:
1. Погодити проведення наступного засідання громадської ради при Держводагентстві  у листопаді 2015 року.
2. Членам громадської ради у тижневий термін подати секретареві громадської ради при Держводагентстві В.Ковтуненко пропозиції щодо переліку питань для розгляду на наступному засіданні громадської ради.
 
 
Голова громадської ради А.Неліпа
 
 
Секретар громадської ради В.Ковтуненко