Протокол засідання громадської ради при Державному агентстві водних ресурсів України від 02.03.2016 № 6

опубліковано 14.09.2016 16:12

ГРОМАДСЬКА РАДА
ПРИ ДЕРЖАВНОМУ АГЕНТСТВІ ВОДНИХ РЕСУРСІВ УКРАЇНИ
 
ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ
 
2 березня 2016 року                                                                                      № 6
Київ
 
Головував: голова громадської ради А.Неліпа.
Присутні: члени громадської ради при Держводагентстві: В.Мельничук, В.Іващенко, М.Ромащенко, О.Закорко, О.Середа, С.Кірпач, В.Коротецький, О.Сидоренко, В.Фещенко, В.Ходченко, Г.Цвєткова, А.Шевченко, А.Шостак;
запрошені: О.Лисюк, В.Розгон, В.Ковтуненко, О.Боєва, С.Малютенко, Т.Семенюк.
Усього: 20 осіб.
 
Порядок денний засідання:
1. Цілі сталого розвитку по воді
2. Інформація щодо підготовки до будівництва Каховської ГЕС-2
3. Про діяльність Держводагентства у сфері зовнішніх зносин
4. Різне
 
1. Цілі сталого розвитку по воді
 
СЛУХАЛИ: Г.Цвєткову – заступника голови громадської ради при Держводагентстві, координатора напрямку «Вода та санітарія» Всеукраїнської екологічної громадської організації «МАМА-86»
 
ВИСТУПИЛИ: В.Мельничук, М.Ромащенко, О.Сидоренко, А.Шевченко, О.Лисюк, В.Фещенко, О.Закорко
 
ВИРІШИЛИ:
1. Взяти до відома інформацію Г.Цвєткової щодо цілей сталого розвитку по воді.
2. Ініціювати звернення громадської ради при Держводагентстві до  Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи щодо проведення слухань з порушеного питання у контексті міжсекторальної взаємодії, а також до Ради національної безпеки і оборони України – стосовно реалізації цілей сталого розвитку по воді та водної безпеки як невід’ємного складового компоненту загальнодержавної безпеки.
3. Звернутися до Держводагентства з пропозицією поінформувати членів громадської ради на одному з засідань про виконання Загальнодержавної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період до 2021 року.
         4. Рекомендувати членам громадської ради участь у низці національних діалогів зацікавлених сторін, присвячених переосмисленню водної безпеки для України, які ініціює Глобальне Водне Партнерство-Україна.
Зокрема, перший такий діалог відбудеться 17 березня 2016 року і буде присвячений визначенню поняття водної безпеки та аналізу забезпечення водними ресурсами України в контексті завдань євроінтеграції.
 
2. Інформація щодо підготовки до будівництва Каховської ГЕС-2
 
СЛУХАЛИ: Г.Цвєткову – заступника голови громадської ради при Держводагентстві, координатора напрямку «Вода та санітарія» Всеукраїнської екологічної громадської організації «МАМА-86»
 
ВИСТУПИЛИ: В.Мельничук, М.Ромащенко, А.Шевченко, А.Неліпа, В.Іващенко
 
ВИРІШИЛИ:
 
         1. Інформацію Г.Цвєткової щодо підготовки до будівництва Каховської ГЕС-2 взяти до відома.
         2. Секретареві громадської ради при Держводагентстві В.Ковтуненко підготувати проект звернення до ПАТ «Укргідроенерго» щодо надання для ознайомлення громадській раді при Держводагентстві ТЕО на будівництво Каховської ГЕС-2 з метою всебічного вивчення проблем та ризиків від впровадження такого проекту будівництва.
 
3. Про діяльність Держводагентства у сфері зовнішніх зносин
 
СЛУХАЛИ: О.Боєву – начальника відділу міжнародного співробітництва
 
ВИСТУПИЛИ: А.Неліпа, В.Мельничук
 
         1. Інформацію О.Боєвої стосовно діяльності Держводагентства у сфері зовнішніх зносин взяти до відома.
         2. Продовжити і у подальшому практику доведення до відома громадськості, зокрема, членів громадської ради, інформації про здобутки та проблеми у сфері зовнішніх зносин Держводагентства шляхом заслуховування зазначеного питання на засіданні громадської ради при Держводагентстві.
 
4. Різне
 
СЛУХАЛИ: А.Неліпу - голову громадської ради при Держводагентстві
ВИСТУПИЛИ: В.Мельничук, В.Ходченко, В.Іващенко, В.Розгон
 
Голова громадської ради при Держводагентстві А.Неліпа ознайомив присутніх з рядом відповідей від органів виконавчої влади на звернення громадської ради при Держводагентстві, які надсилалися протягом січня – лютого 2016 року. Заслухавши інформацію та ознайомившись із відповідями, члени громадської ради ВИРІШИЛИ:
1. Створити робочу групу (А.Неліпа, В.Мельничук, В.Ходченко) з детального вивчення питання  щодо проведення днопоглиблювальних робіт, які здійснює ТОВ СП «Нібулон» на річках України (Південний Буг та Дніпро).
2. Після опрацювання робочою групою питання щодо наявності документації та її повноти визначитися стосовно доцільності проведення спільної наради громадської ради при Держводагентстві, фахівців Мінприроди, Держводагентства та Державної екологічної інспекції у Миколаївській області з детального розгляду законності проведення днопоглиблювальних робіт, які здійснює ТОВ СП «Нібулон» на річках України (Південний Буг та Дніпро).
Окрім того, відбувся обмін інформацією між членами громадської ради та представниками Держводагентства щодо відзначення 22 березня 2016 року Всесвітнього дня води. Всіх присутніх було запрошено долучитися до запланованих заходів.
 
 
Голова громадської ради  А.Неліпа
 
Секретар громадської ради В.Ковтуненко