«Всім нам потрібно зрозуміти, що порушення вимог нормативно-правових актів з охорони праці – це прямий шлях до виробничої травми», - зазначив Павло Гвозденко

опубліковано 21.08.2018 19:27

21 серпня 2018 року заступник Голови Держводагентства Павло Гвозденко в Управлінні Головного Каховського магістрального каналу провів нараду з водогосподарниками щодо попередження випадків виробничого травматизму, професійних захворювань, аварій та пожеж.
Під час наради Павло Гвозденко звертав увагу присутніх на конкретні обставини, що призводять до виробничого травматизму у водогосподарській галузі.
Основними причинами виробничого травматизму є неналежне виконання працівниками посадових інструкцій та вимог інструкцій з охорони праці за професіями та видами робіт, порушення правил дорожнього руху, неякісне проведення цільових інструктажів, особиста необережність потерпілих, технічно несправний стан устаткування та ін.
«Велике значення для профілактики травматизму має аналіз причин і розробка заходів щодо їх усунення. Своєчасне обов’язкове проведення попередніх медичних оглядів працівників водогосподарської галузі, зайнятих на важких роботах, роботах зі шкідливими, небезпечними умовами праці, це важлива складова захисту від причин та наслідків нещасних випадків з працівниками виробничих професій», - зазначив Павло Гвозденко.