В Україні спрощено процедуру видачі дозволів на спеціальне водокористування

опубліковано 09.02.2018 17:36

9 лютого 2018 року Голова Держводагентства Ірина Овчаренко презентувала громадськості результати роботи водогосподарської галузі у 2017 році.
Зокрема, інформувала, що пріоритетні завдання, які ставилися Урядом на 2017 рік, виконувались командою фахівців Держводагентства у повному обсязі.
Першочергова і важлива увага приділялась питанням гармонізації українського законодавства до вимог Європейського Співтовариства. Одним з головних здобутків є спрощення  процедури видачі дозволів на спеціальне водокористування.
Ірина Овчаренко: «Коли ми говоримо – вперше спростили процедуру - це не є популізм, бо до 2017 року дозвільні органи користувались інструктивними документами 1983 року. Таким чином суспільство, економіка та держава в цілому отримали зменшення кількості дозвільно-погоджувальних органів, скорочений до 5 перелік документів для отримання дозволу, чітко визначені вичерпні підстави для відмови у видачі дозволу і не менш важливо, що тепер для водокористувачів, які забирають до 5 куб.м на добу, не потрібно оформляти відповідний дозвіл».
Отже, спростивши процедуру видачі дозволів на спеціальне водокористування в Україні, впроваджено один з важливих практичних кроків впровадження басейнового принципу управління водними ресурсами.