Уповноваженими Урядів України та Республіки Молдова підписано Протокол про співпрацю на транскордонних водах

опубліковано 06.06.2018 19:35

6 червня 2018 року завершилася ХVІ нарада Уповноважених Урядів України та Республіки Молдова у рамках виконання Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Молдова про спільне використання та охорону прикордонних вод.
Результатом інтенсивної роботи української та молдовської делегацій стало підписання Михайлом Хорєвим Уповноваженим Уряду України з виконання Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Молдова про спільне використання та охорону прикордонних вод, першим заступником Голови Агентства та Раду Казаку - Уповноваженим Уряду Республіки Молдова з виконання Угоди між Урядом Республіки Молдова та Урядом України про спільне використання та охорону прикордонних вод, виконувачем обов’язків директора Агентства «Apele Moldovei» Міністерства навколишнього середовища Республіки Молдова Протоколу ХVІ наради Уповноважених Урядів України та Республіки Молдова про спільне використання та охорону прикордонних вод, який є обов’язковим для виконання як українськими, так і молдовськими колегами.
Зазначеним Протоколом передбачена подальша тісна та злагоджена співпраця України та Республіки Молдова на транскордонних водних об’єктах у дусі добросусідства та взаєморозуміння.
Зокрема, оптимізовано кількість робочих груп з урахуванням початку роботи Комісії зі сталого розвитку і охорони басейну річки Дністер. Зокрема, в рамках інституту Уповноважених функціонуватиме 4 робочих групи, а саме: з управління водними ресурсами басейнами річок Прут та Сірет; з управління водними ресурсами р. Дунай і Придунайських водосховищ; з моніторингу вод і управління водними ресурсами басейну річок Причорномор’я; зі збереження біологічного різноманіття.
Підписання Протоколу є ще одним кроком на шляху спільної діяльності наших країн у таких напрямках співпраці як транскордонне співробітництво у басейнах річок Прут, Сірет, Дунай та річок Причорномор’я; вжиття першочергових заходів для попередження забруднення малих річок, які протікають по території Республіки Молдова та ін.
У цілому нарада пройшла в атмосфері взаєморозуміння, а всі учасники заходу були одностайні у бажанні збереження та укріплення злагоджених і ефективних українсько-молдовських відносин.