Підписано Протокол про співпрацю на транскордонних водах

опубліковано 04.07.2018 18:46

4 липня 2018 року завершилося ХVІ засідання Українсько-Словацької комісії з питань прикордонних вод у рамках виконання Угоди між Урядом України та Урядом Словацької Республіки з питань водного господарства на прикордонних водах.
Під час фінального дня засідання Сторони обговорили ряд питань щодо співпраці на транскордонних водотоках та домовились схвалити низку регламентів.
Зокрема, щодо проектування будівництва протипаводкових об`єктів та гідротехнічних споруд, який передбачає погодження місць ведення робіт, технічних рішень щодо будівництва та розрахунків впливу на водність водотоків обох країн; щодо виконання спільних заходів при проходженні повеней, паводків та льодоходів; щодо ведення моніторингу та забезпечення контролю за якістю води у водотоках, які поєднують Україну з Словаччиною.
Також Уповноважені домовились про пошук джерел фінансування для реалізації проектів, які представляють взаємний інтерес для обох країни та спрямовані на зменшення ризиків підтоплення і затоплення територій.
Насамкінець Іриною Овчаренко – Уповноваженим Кабінету Міністрів України з виконання Угоди між Урядом України та Урядом Словацької Республіки з питань водного господарства на прикордонних водах, Головою Держводагентства, та Владіміром Новаком – Уповноваженим Уряду Словацької Республіки з виконання Угоди між Урядом України та Урядом Словацької Республіки з питань водного господарства на прикордонних водах Головою Департаменту водних ресурсів Міністерства охорони навколишнього середовища Словацької Республіки, було підписано Протокол ХVІ засідання Українсько-Словацької комісії з питань прикордонних вод.
Зазначеним Протоколом передбачена подальша тісна та злагоджена співпраця України та Словацької Республіки на транскордонних водних об’єктах у дусі добросусідства та взаєморозуміння.
Окрім затвердженого складу комісії, у засіданні взяли участь представники посольства України в Словаччині.