Ірина Овчаренко - Голова Держводагентства: «Басейнові ради річок Причорномор’я та нижнього Дунаю має стати основною платформою для узгодження рішень з управління водними ресурсами»

опубліковано 20.08.2018 17:06

На цьому акцентувала Ірина Овчаренко під час робочого візиту до Одещини. Під час якого було проведено робочу зустріч із працівниками водогосподарських організацій Одещини.
«Питання формування басейнових рад по всіх основних басейнах річок є на сьогодні одним з найактуальніших. Адже ми, виконуючи вимоги українського законодавства, повинні до кінця поточного року не тільки сформувати басейнові ради, а і провести їх засідання. Отже, водогосподарники Причорномор’я та нижнього Дунаю повинні приділити належну увагу формування басейнових рад. Адже, саме ця нова спільна платформа для місцевих органів влади, водокористувачів, громадськості, експертів та інших зацікавлених сторін і дає можливість працювати на спільний результат – досягнення «доброго» стану вод. Причому, водокористувачі у складі ради становитимуть не менше 30 %.
Саме басейнова рада дає реальну можливість узгоджувати інтереси та координувати зусилля всіх заінтересованих сторін для управління водними ресурсами на території річкового басейну. Результатом чого має стати покращення екологічного стану всього річкового басейну», - зазначила Ірина Овчаренко.
У свою чергу, голова громадської ради при Держводагентстві Лілія Гричулевич, що брала участь у заході, зазначила: «Громадська рада при Держводагентстві готова надавати необхідну практичну допомогу водогосподарникам Причорномор’я з формування басейнових рад, адже має значний досвід роботи у напрямку «ВЛАДА-ГРОМАДА» і готова з ним ділитися. Також, очільниця громадської ради наголошувала на необхідності проведення широкої роз’яснювальної роботи з громадськістю про зміни, що відбуваються у водогосподарській галузі, адже всі вони націлені в першу чергу на покращення екологічного стану річок і для мешканців нашої країни вцілому.
Також, начальником Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор’я та нижнього Дунаю Василем Потопом було поінформовано присутніх про результати реорганізації водогосподарських організацій Одеської області, а саме об’єднання підвідомчих управлінь та утворення Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор’я та нижнього Дунаю.
Директор Державного підприємства «Одеська об’єднана дирекція будівництва водогосподарських об’єктів» Георгій Бузіян окремо інформував присутніх про найближчі плани щодо реалізації проекту подачі води в с. Глибоке та с. Борисівка Татарбунарського району та проектування щодо забезпечення водопостачанням міста Болград Одеської області.
Окрім того, директор Державного проектно-вишукувального інституту «Укрпівдендіпрводгосп» доповів про стан виконання проектних робіт будівництва Суворівського та Приморського групових водопроводів.